Skolemesterskap i bridge


Dato: 30.-31. mai 2020 (Pinsen)

Sted: Storefjell Resort Hotel

For hvem: 5.-10. klasse og videregående skole

Hvordan? Ideen er enkel: Hver bridgetrener lærer opp en gruppe på 4 barn. NBF stiller med opplæringsmateriell og oppfølging, og kommer gjerne på skolebesøk til klassen.

Pris: Gratis. Premier i flere klasser. 

Kost og losji: Overnatting i sovesal på hotellet m/fullpensjon. Egenandel 150,-/pers/døgn for overnatting med fullpensjon. 

Interessert? Kontakt marianne@bridge.no

 Følg skolemesterskapet 2020 på facebook:

Informasjonsbrev skolemesterskapet 2018 24-25 nov til trenere, spillere og foreldre 

Formålet med skolemesterskapet

Formålet med skolemesterskapet er å skape flere aktive juniorbridgemiljø i Norge.

Bli med å skape et juniormiljø der du bor. Vi utfordrer DEG til å lære opp ett bord med juniorer. Skolemesterskapet er et mål å se fram til for ungene som lærer bridge. Sats stort og få klubben med på å lage en egen junioravdeling (hvordan starte en juniorbridgeklubb på 3 måneder), eller start i det små, med fire barn og en kortstokk rundt kjøkkenbordet. Begynn med lynbridge.

Må man være fra samme klasse?

Nei, alle spillerne må ikke være fra samme klasse. Alle skoler kan stille lag. Man kan stille lag på tvers av klassetrinn. Om man har et antall spillere som ikke går opp i 4, f. eks. 7, kan det innvilges søknad om å få ha med en spiller fra en nærliggende skole. 

Hva koster det? 

Det vil bli reisestøtte og sterkt subsidiert overnatting på Storefjell Resort Hotell. Anslåtte kostnader er 150,-/spiller/natt inkl kost og losji, og 200,- i egenandel reise.

Deltakerne bor på sovesal, og må ta med seg liggeunderlag og sovepose. Vi forutsetter at flere av de voksne lederne også velger dette alternativet. 

Storefjell Høyfjellshotell på Golsfjellet Storefjell er kjent for sine fantastiske buffeter.

Hvordan melder vi oss på?

Interessert i å danne et lag? Kontakt marianne@bridge.no for informasjon om hvordan du kan gå fram.

Påmeldte lag: 

 • Nore Neset skule (rød) (Os) Mellomtrinn
 • Nore Neset skule (blå) (Os) Mellomtrinn
 • Korsvoll skole (Oslo) Mellomtrinn
 • Rena skole        Mellomtrinn
 • Båsmo Ungdomsskole Ungdomsskole
 • Selfors Ungdomsskole Ungdomsskole
 • Utskarpen skole Ungdomsskole
 • Leirfjorden skole/Sandnessjøen Ungdomsskole
 • Asdal skole/Hisøy skole (Arendal)
 • Flekkefjord Ungdomsskole Ungdomsskole
 • Øygard ungdomsskole (Sandnes)          Ungdomsskole

Skolebesøk

Klassen må selvfølgelig kunne følge med på hvordan det går med laget i mesterskapet. Vi tilbyr besøk med bridgeopplæring i klassen til alle som melder seg på. Spillbasert læring er en effektiv måte å lære på, og opplæring i bridge er bra for tallforståelse, logikk, samarbeid.

Program 

Turneringsformen blir lagturnering med board-a-match beregning, dvs vunnet (2 poeng), uavgjort (1 poeng) eller tapt spill (0 poeng). Det blir konkurranse i flere aldersklasser.

Start lørdag kl 10.00, premieutdeling søndag kl 15.30. Fullstendig program kommer senere.

Premier

I tillegg til tittelen Skolemestre i bridge 2019/20 får vinnerlaget pokal og 10 000 til laget som kan brukes på valgfri bridgeaktivitet. Premier og medaljer til alle på pallen i de to klassene "Mellomtrinn" og "Ungdomsskole/videregående skole". 

Reise

NBFs reisereglement benyttes. For at budsjettet skal gå opp, er vi helt avhengig av at alle velger billigste reisemåte. Det vil for de aller fleste være bil/buss. Her dekkes halv pris av statens satser for bruk av egen bil. For de som må reise med fly, forutsetter vi at det bestilles ungdomsbillett i god tid før avreise. Reise til/fra flyplass, parkering og lignende, dekkes ikke. 

Storefjell-festivalen

Parallelt med skolemesterskapet arrangerer Norsk Bridgeforbund Bridge for Alle på Storefjell. Vikersund BK arrangerer også Storefjellturneringen samme helg. Svært rimelige priser på hotellet for klubbens medlemmer som blir med for å være heia-gjeng og spille bridge selv samtidig.

Program Storefjell-festivalen

Media

Skolebesøk er en fin anledning for klubben til å få oppmerksomhet rundt bridgen i lokalmedia. Vi forventer også en del medieoppmerksomhet rundt skolemesterskapet i november. Det gjelder egne retningslinjer for publisering av bilder av barn, og vi ber dere som melder på skolelag om å snakke med foreldrene til ungene. Det er viktig å få aktiv tillatelse til å bruke bilder av barna - både fra foreldrene og barna selv. Er det greit at bilder publiseres i avisen? Kan dere bruke bilder av barna på f. eks. klubbens hjemmeside eller facebookside?

Digitalt skjema samtykkeerklæring (foretrukket) 

Samtykkeerklæring fotografering av barn Norsk Bridgeforbund (pdf)

Retningslinjer for publisering av bilder og film av barn  (pdf)

 

 

Digi

Trener for skolelaget

Trenere for skolelagene vil få oppfølging fra NBF, med tilbud om opplæringsmateriell og kurs i hvordan man kan lære denne aldersgruppen bridge. Som i all annen organisert aktivitet for barn/unge, må ledere som har tillitsposisjoner kunne fremvise plettfri begrenset politiattest. Man søker enkelt på nettet på www.politiet.no.    

Materiell

Alt materiell dere trenger før, under og etter skolebesøket, er samlet på en egen underside. 

Veibeskrivelse